Академичен Фолклорен Ансамбъл

Академичния Фолклорен Ансамбъл при АМТИИ - Пловдив е създаден през 2000 г. В състава му се включват 3 формации, народен хор, народен оркестър и танцов състав. Изпълнителите включени в него са млади, всички са завършили АМТИИ, високо-квалифицирани и притежават изключителни качества като изпълнители.

Народният хор се състои от 12 певици, които могат да пеят многогласно съобразно музикалната творба, както и автентични песни - едногласни и двугласни от всички региони на България. В състава има певици с ярки изпълнителски качества, притежаващи отлична орнаментика, тембър, диапазон индивидуален стил на пеене характерен за областта от където е самата тя.

Народният оркестър се състои от 7 музиканти - изпълнители на традиционните български народни инструменти - кавал, гайда, гъдулка, тамбура, контрабас и тъпан. Всеки един от тях е виртуоз на своя инструмент. Изпълняват авторски музикални произведения и автентични мелодии от цяла България.

Танцовият състав се състои от 16 танцьори – 8 жени и 8 мъже, завършили спец. ” Българска народна хореография” при АМТИИ. Всички са отлични изпълнители на народните танци от всички региони на България.

И трите формации при необходимост могат да бъдат в по намален числен състав, съобразно условията и необходимостта от това.

Ансамбълът е гъвкав, леко подвижен, пригоден да изнася своите спектакли на различни места - сцени, ресторанти, вариетета на улицата и др.

Притежава красиви национални костюми и богат репертоар от авторските музикално-танцови постановки до автентични песни, инструментални пиеси и танци на България.
Освен Българска програма Академичния Фолклорен Ансамбъл изпълнява и песни и танци на народите и най вече от Балканските страни - Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и др.
При необходимост може да изпълнява и латиноамерикански, модерен балет, валс, танго румба, ча-ча-ча и др.

Академичния Фолклорен Ансамбъл е издал 3 DVD и 6 CD със своя продукция и е носител на много награди от престижни МФФ и конкурси.

Академичния Фолклорен Ансамбъл при АМТИИ със своите програми може да задоволи всякакви изисквания и вкусове, в зависимост от желанието на съответната организация, учреждение, рекламна агенция и ипрасарска къща и др.

Гл. худ. ръководител е проф. Милчо Василев, хореограф е Стефан Йорданов.

Очакваме Вашите оферти и Ви уверяваме, че ще задоволим
духовните Ви потребности.

За връзка и контакти:
Телефон: 032/60 14 43
Факс: 032/ 631 668
Мобилен: 0887 832 900
E-mail: milchovasilev@abv.bg

Адрес: гр. Пловдив 4000
ул “Тодор Самодумов”2
проф. Милчо Василев